Despre Proiect

PulS isi propune sa treaca sistemul nervos cultural al Bucurestiului, in multiplele sale ramificatii, prin filtrul a 30 de tineri artisti si sa-l redea prin o serie de lucrari de grafica si pictura, asamblate la final intr-o instalatie digitala interactiva.

Zi de zi, colturile mozaicate ale orasului sunt gazda a sute de acte culturale. Orasul si oamenii sai se joaca alternativ de-a creatorul, modelandu-se reciproc si pastrand astfel in miscare mecanismul lor de fiintare comuna. Pulsul.

In incercarea de a suprinde acest puls in miscare, cei 30 de artisti vor migra intre diverse colturi ale orasului de-a lungul lunii octombrie, isi vor aseza atelierul de creatie in mijlocul comunitatilor si vor capta fragmente ale acestuia dintr-o perspectiva personala. Cele aproximativ 120 de lucrari de grafica si pictura rezultate in urma acestor interventii artistice, contureaza astfel o documentare plina de fantezie a capitalei si identitatii sale culturale.

Aceste lucrari vor fi integrate ulterior intr-o instalatie digitala interactiva, un spatiu de joaca online colectiv, in care alti artisti vor putea sa construiasca mai departe din aceste fragmente ale Bucurestiului alte imagini ale acestuia prin o serie de instrumente care gadila creativitatea.

In plus, in cadrul PulS artistul de origine portugheza VHILS va realiza in premiera o lucrare murala in Bucuresti.