Parteneri

PulS isi propune sa treaca sistemul nervos cultural al Bucurestiului, in multiplele sale ramificatii, prin filtrul a 30 de tineri artisti si sa-l redea prin o serie de lucrari de grafica si pictura, asamblate la final intr-o instalatie digitala interactiva.

Zi de zi, colturile mozaicate ale orasului sunt gazda a sute de acte culturale. Orasul si oamenii sai se joaca alternativ de-a creatorul, modelandu-se reciproc si pastrand astfel in miscare mecanismul lor de fiintare comuna. Pulsul.

In incercarea de a suprinde acest puls in miscare, cei 30 de artisti vor migra intre diverse colturi ale orasului de-a lungul lunii octombrie, isi vor aseza atelierul de creatie in mijlocul comunitatilor si vor capta fragmente ale acestuia dintr-o perspectiva personala. Cele aproximativ 120 de lucrari de grafica si pictura rezultate in urma acestor interventii artistice, contureaza astfel o documentare plina de fantezie a capitalei si identitatii sale culturale.

Aceste lucrari vor fi integrate ulterior intr-o instalatie digitala interactiva, un spatiu de joaca online colectiv, in care alti artisti vor putea sa construiasca mai departe din aceste fragmente ale Bucurestiului alte imagini ale acestuia prin o serie de instrumente care gadila creativitatea.

In plus, in cadrul PulS artistul de origine portugheza VHILS va realiza in premiera o lucrare murala in Bucuresti. Absolvent al prestigiosului Central St Martins College of Art and Design din Londra, reprezentat de aceeasi galerie londoneza care se ocupa de Banksy, cu un portofoliu impresionant in care se regasesc expozitii individuale si de grup, interventii site-specific, evenimente si proiecte comunitare in 28 de tari ale lumii, precum si colaborari cu artisti ca U2, pentru care acesta a regizat un videoclip in 2014, VHILS este cu siguranta unul dintre cei mai bine cotati artisti vizuali ai momentului la nivel international. Pagina artist